Jogurtiniai ledai
Ingridientai:
Graikiško arba „SKYR“ islandiško lieso jogurto pakuotė 400gr.
Mėgstamo skonio proteino. (Dėta avietinis, 35gr.)
Uogos ir riešutai (pagal pasirinkimą).
Paruošimo būdas:
Gerai sumaišyti jogurtą su proteinu ir supilti į pasiruoštą skardą su kepimo popieriumi. Jogurto sluoksnis turi būti maždaug per pirštą. Pagardinti norimais priedais: dėta avietės ir pistacijų riešutai.
Šaldyti apie 4 valandas arba per naktį. Išėmus sulaužyti į norimo dydžio gabalėlius (arba į tokius, kokie išeis). Jeigu nepavyksta ištraukus iš šaldiklio iš karto išimti viso gabalo, palaikyti kelias minutes, jis truputį atsileis ir lengvai išsiims. Sulaužius į gabalėlius sudėti į orui nepralaidų indelį ar maišelį ir pastatyti atgal į šaldiklį – laukiant progų.
Variacijų išties daug, prasidėjus šviežių uogų ir vaisių sezonui siūlau išbandyti su trintomis uogomis ir jų gabaliukais bei su riešutų sviestu.
Skanaus!